Termeni și condiții

Condiții Generale pentru utilizarea site-ului www.substraturi.com.

Termeni generali

SUBSTRATURI este denumirea comercială a S.C. SUBSTRATURI S.R.L, persoană juridică cu sediul în Municipiul Tîrgu Mureș, strada LIVEZII, nr. 13, județul Mureș, înregistrată la Registrul Comerțului sub numărul nr. J26/390/2021, având CUI RO43854724, numită în continuare SUBSTRATURI.

Vă rugăm să citiți acești termeni și condiții cu atenție pentru folosirea în cele mai bune condiții a site-ului. Utilizarea acestui site implică acceptarea termenilor și a condițiilor de utilizare prezentate mai jos, care reprezintă înțelegerea dintre parți.

În calitate de autor/ proprietar/ administrator al site-ului www.substraturi.com, SUBSTRATURI își rezervă dreptul de a schimba și actualiza în orice moment conținutul acestuia, precum și Politica de confidențialitate, Termenii și condițiile de folosire, fără o notificare prealabilă. Astfel, vă rugăm să vizitați periodic această secțiune pentru a verifica termenii și condițiile pe care ați agreat să le respectați.

Termenii și condițiile generale se vor aplica tuturor persoanelor fizice și juridice în calitate de Cumpărător, de către S.C. SUBSTRATURI S.R.L., prin intermediul magazinului online www.substarturi.com.

Următorii termeni vor însemna:

Cumpărător – persoană fizică și juridică care emite o Comandă.

Vânzător – societatea comercială SUBSTRATURI S.R.L.

Bunuri – orice produs care urmează să fie furnizate Cumpărătorului, de către Vânzător.

Comandă – un document electronic ce intervine ca formă de comunicare între Vânzător și Cumpărător prin care Vânzătorul este de acord să livreze Bunurile și Cumpărătorul este de acord să primească aceste Bunuri și să facă plata acestora.

Comandă minimă – este valoarea minimă care trebuie să aibă comanda pentru a putea fi plasată și procesată. Comanda minimă pe site-ul www.substarturi.com este de 30 Lei.

Contract – o Comandă confirmată de către Vânzător.

Drepturile asupra conținutului site-ului

Conținutul site-ului www.substraturi.com este proprietatea S.C. SUBSTRATURI S.R.L.

Numele site-ului, pozele de produse, descrierile de produse, precum și însemnele grafice sunt mărci înregistrate în proprietatea S.C. SUBSTRATURI S.R.L. și nu pot fi preluate, copiate sau folosite.

Copierea, stocarea, modificarea parțială sau în întregime al conținutului de pe site, și folosirea acesteia cu scop de comercializare fără anunțarea în scris al proprietarului, este strict interzisă și se pedepsește conform legilor în vigoare privind protecția drepturilor de autor. În calitate de utilizator, dumneavoastră sunteți pe deplin de acord cu cele mai sus menționate.

Pentru a raporta orice problemă legată de drepturile de proprietate intelectuală vă rugăm să ne scrieți la adresa comenzi@substraturi.com .

Imaginile produselor sunt afișate cu titlu de prezentare, aspectul real al produselor poate să difere.

Informațiile prezentate pe site-ul vânzătorului, au caracter informativ și pot fi modificate de către Vânzător, fără o anunțare prealabilă.

Garanția produselor și politica de returnare

Produsele sunt disponibile în stoc. Cu toate acestea, administratorul nu poate garanta disponibilitatea produselor. Clienții sunt informați corect de disponibilitatea produselor comandate înainte de confirmarea livrării. Rareori, pot apărea erori de comunicare în acest sens.

Echipa SUBSTRATURI pune accent pe calitatea coletelor expediate, chiar de aceea garantează că va verifica toate produsele puse la vânzare și va trimite către Cumpărător doar articole în stare impecabilă. În cazul în care se produce o excepție pe acest plan, vă rugăm să ne contactați în maxim 24H de la primirea coletului printr-un e-mail la adresa comenzi@substraturi.com  sau la numărul de telefon: 0733 499 351,  pentru a remedia situația neplăcută. Compania noastră își va asuma răspunderea în aceste situații și va înlocui produsele defecte, suportând și taxele aferente transportului (tur, retur) după validarea sesizării.

La preluarea coletului de la curier, Cumpărătorul are obligația de a inspecta cutia în care au fost ambalate produsele cumpărate și are dreptul de a refuza comanda, dacă ambalajul (cutia) este deteriorat. În situația în care, conținutul pachetului sa deteriorat prin urmarea transportării de către firma de curierat, vă rugăm să ne anunțați, în maxim 24H de la primirea coletului, în scris printr-un e-mail la adresa comenzi@substraturi.com, să atașați o fotografie clară despre conținutul deteriorat al pachetului și echipa noastră va soluționa problema în cel mai scurt timp posibil.

Retur

Returul se va anunța în scris pe adresa de e-mail comenzi@substraturi.com sau telefonic la numărul de telefon 0733 499 351,  după acordul Vânzătorului, returnarea se va face în maxim 3 zile lucrătoare la adresa str. Livezii, nr. 13, Tîrgu Mureș, județul Mureș, prin orice curier cu excepția poștei române, pe cheltuiala Cumpărătorului. Coletele trimise cu RAMBURS NU vor fi acceptate!

După primirea produselor în starea și ambalajul original fără deteriorări sau zgârieturi, banii vor fi returnați în contul bancar menționat de client în termen de 14 zile lucrătoare.

Drepturile și obligațiile părților

Cumpărătorul:

Trebuie să furnizeze informații reale, corecte și actuale despre entitatea sa atunci când acestea i se cer, în caz contrar există posibilitatea refuzării comenzilor.

Va analiza produsul/ produsele dorite și va alege pe propria răspundere. Are obligația de a citii descrierea produselor, de a vizualiza ingredientele și de a se documenta în legătură cu instrucțiunile de folosire. Toate informațiile vor fi afișate pe site-ul Vânzătorului.

La plasarea comenzii, Cumpărătorul va ține cont de suma minimă în valoare de 30 Lei.

Prin lansarea unei comenzi telefonice sau electronice pe site-ul menționat anterior, Cumpărătorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vânzătorul își derulează operațiunile.

Dacă Vânzătorul confirmă comanda, acest lucru va implica o acceptare completă a termenilor Comenzii. Acceptarea comenzii de către Vânzător se consideră finalizată atunci când există o confirmare verbala (telefonică) sau electronică (e-mail) din partea Vânzătorului către Cumpărător, fără a necesita o confirmare de primire din partea acestuia.

Trebuie să accepte TERMENII ȘI CONDIȚIILE administratorului odată cu lansarea comenzilor și să achite contravaloarea mărfii prin metodele puse la dispoziție, la momentul transmiterii comenzii.

Vânzătorul:

Va emite documentele legale ce vor atesta achiziționarea legală a bunurilor vândute pe site-ul www.substraturi.com .

Va oferi asistență telefonică sau scrisă (prin e-mail) pentru Cumpărător.

Își va utiliza cunoștințele sale profesionale și tehnice pentru a oferi servicii de calitate în cadrul Comenzii și va livra Bunurile care îndeplinesc cerințele, nevoile și specificațiile Cumpărătorului;

Va ține cont de toate clauzele menționate în contract.

Politica de facturare, plăți și livrare

Modalitatea de livrare

Livrarea către Client a produselor achiziționate, se poate efectua prin intermediul firmei de curierat rapid Cargus. Livrarea comenzilor se efectuează exclusiv pe teritoriul României. Pentru a vă asigura de integritatea coletului  avem rugămintea ca la primirea acestuia să verificați cu atenție actele care îl însoțesc.

Firma de curierat rapid prelucrează date cu caracter personal ale Clientului, exclusiv pentru prestarea serviciilor de transport a produselor achiziționate de aceștia de pe website-ul companiei și numai cu respectarea exactă a prezentului document Termeni și Condiții. De asemenea, terții parteneri ai firmei de curierat rapid, mandatați pentru îndeplinirea serviciilor de transport, care procesează date cu caracter personal ale Clienților SUBSTRATURI, sunt ținuți la respectarea întocmai a termenilor și condițiilor legii cu privire la siguranța prelucrării datelor cu caracter personal și a prezentului document Termeni și Condiții SUBSTRATURI. În acest sens, firma de curierat rapid poate contacta Clienții prin orice mijloc de comunicare (e-mail, telefon, SMS) în limitele și în scopul prevăzut în prezentul articol.

Substraturi nu este responsabil de întârzierile survenite după predarea coletului la firma de curierat. Clientul se obligă să fie prezent la adresa de livrare indicată, în caz contrar acesta va suporta taxele de retur și noile taxe aferente unei posibile noi livrări.

Modalitatea de plată

Plata se poate efectua prin ramburs către reprezentantul firmei de curierat rapid, în momentul în care ajunge coletul la Cumpărător sau prin transfer bancar la Banca Transilvania, COD IBAN RO45BTRLRONCRT0593006601. Dacă optați pentru plată prin transfer bancar, vă rugăm să notați ca mențiune numărul comenzii pentru care se va efectua plata.

În cazul în care optați pentru plata cu transfer bancar,  clientul va avea obligația de a efectua plata în maxim 3 zile lucrătoare, în caz contrar comanda se va anula. Comenzile se vor expedia doar după încasarea contravalorii comenzii, sau la dovedirea plății acestuia.

Costuri de livrare

Taxa de livrare va fi afișată la finalizarea comenzii pe site-ul Vânzătorului și poate să difere în funcție de produsele comandate și cantitățile acestora.

In cazul livrărilor efectuate în alte orașe decât cele cuprinse în rețeaua Cargus, disponibilă pe site nu se percepe taxa de km suplimentari.

Timpul de livrare

Imediat după finalizarea comenzii, veți primi un e-mail de confirmare. Timpul de livrare este de aproximativ 48H, din momentul confirmării comenzii, dar poate varia în funcție de numărul comenzilor intrate și de metoda de transport aleasă de Cumpărător.

Echipa SUBSTRATURI va depune toate eforturile necesare cu privire la acceptarea și procesarea comenzilor, pentru a livra la timp comanda la o adresă de domiciliu sau la altă adresă din România menționată în comandă, conform opțiunii de livrare selectate de Cumpărător.

În cazul în care comanda nu ajunge până la data programată, vă rugăm să contactați Serviciul pentru clienți prin apel telefonic la 0733 499 351 sau prin e-mail comenzi@substraturi.com

Politica de Cookies

CE SUNT COOKIES?

Cookie-ul este un fișier de mici dimensiuni, format din litere și numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se accesează internetul. Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisă de către un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome) și este complet “pasiv” (nu conține programe software, viruși sau spyware și nu poate accesa informațiile de pe hard driverul utilizatorului).

Aceste Cookies-uri nu sunt periculoase. Calculatorul le stochează în memorie, dar ele nu pot accesa sau citi informații stocate în calculator. Poți extinde sau limita parametrii de utilizare a fișierelor cookies din browser-ul pe care îl folosești ca să navighezi pe Internet.

LA CE SUNT UTILE?

 Cookies îmbunătățesc viteza de încărcare și experiența de navigare. De exemplu, ele rețin preferințele tale când navighezi un website, precum limba în care dorești să fie afișat conținutul.

 Aceste fișiere sunt utilizate și pentru a pregăti statistici anonime care ajută să înțelegem cum interacționează vizitatorii. Obiectivul este să îmbunătățim website-ul, astfel încât să ofere servicii și experiențe mai bune vizitatorilor.

 Cookies nu solicită informații cu caracter personal pentru a putea fi utilizate și, în cele mai multe cazuri, nu identifică persoana utilizatorului de Internet.

 CÂT TIMP SUNT STOCATE?

 Durata de stocare a unui cookie variază în funcție de obiectivul cu care acesta este plasat. Cookies de sesiune sunt folosite pentru o singură sesiune de navigare, sunt reținute doar pe durata vizitei și nu sunt

stocate după ce utilizatorul părăsește website-ul. Cookies permanente sunt utilizate când utilizatorul revine pe website.

Poți șterge toate aceste categorii de cookies, în orice moment, prin intermediul setărilor din browser-ul pe care îl folosești pentru navigare.

CUM SUNT FOLOSITE COOKIE-URILE DE CATRE ACEST SITE?

O vizită pe acest site poate plasa cookie-uri în scopuri de:

Cookie-uri de performanță a site-ului

Cookie-uri de analiză a vizitatorilor

 Cookie-uri pentru publicitate

 Cookie-uri ale furnizorilor de publicitate

Cookie-uri pentru geotargetting

CONȚIN COOKIE-URILE DATE PERSONALE?

Cookie-urile în sine nu solicită informații cu caracter personal pentru a putea fi utilizate și, în cele mai multe cazuri, nu identifica personal utilizatorii de internet. Datele personale colectate prin utilizarea Cookie-urilor pot fi colectate doar pentru a facilita anumite funcționalități pentru utilizator. Aceste date sunt criptate într-un mod care face imposibil accesul persoanelor neautorizate la ele.

CUM LE POȚI OPRI?

Cookie-urile sunt pretutindeni și nu pot fi evitate daca dorești să te bucuri de acces pe cele mai bune și cele mai mari site-uri de pe Internet – locale sau internaționale. Cu o înțelegere clara a modului lor de operare și a beneficiilor pe care le aduc, poți lua măsurile necesare de securitate astfel încât să navighezi cu încredere pe internet.

Dezactivarea și refuzul de a primi cookie-uri pot face anumite site-uri impracticabile sau dificil de vizitat și folosit. De asemenea, refuzul de a accepta cookie-uri nu înseamnă ca nu vei mai primi/vedea publicitate online, ci doar că aceasta nu va mai putea ține cont de preferințele și interesele tale, evidențiate prin comportamentul de navigare.

În funcție de browser-ul pe care îl folosești, urmează pașii de mai jos ca să stabilești cum vrei să fie utilizate cookies.

ÎN BROWSER-UL CHROME:

 În colțul din dreapta-sus, click pe menu-ul Chrome > Settings.

Scroll până în josul paginii, click pe “Show advanced settings”.

În secțiunea „Privacy”, click pe butonul “Content settings”.

În secțiunea „Cookies”, alegi setările preferate.

Pentru a șterge cookies, click pe “All cookies and site data…” pentru a vedea lista cu toate aceste fișiere pe care Chrome le are stocate pe hard-disk. Le poți șterge individual sau pe toate direct, dacă selectezi “Remove All.”

ÎN BROWSER-UL MOZILLA FIREFOX:

Click pe butonul menu și alegi “Preferences”.

Selectezi “Privacy” din menu-ul lateral.

Din combo “History” alegi “Use custom settings for history”.

Selectezi “Accept cookies from sites” pentru a permite folosirea cookies sau deselectezi pentru a nu permite folosirea lor.

Pentru a șterge cookies, click pe “Show Cookies…” și se va deschide o nouă fereastră, unde poți selecta și șterge unul sau mai multe cookies simultan.

ÎN BROWSER-UL INTERNET EXPLORER 11

 Selectezi rotița din dreapta sus a browser-ului, apoi alegi Internet Options.

Click pe tab-ul “Privacy” și selectezi “Advanced”.

Alegi “Accept / Block / Prompt” pentru “First-party Cookies”, cât și pentru “Third-party Cookies“. Dacă dorești, tot aici poți bifa “Always allow session cookies”. Apeși OK după ce ai făcut setările.

Pentru a șterge toate cookies, alegi tab-ul “General” din “Internet Options” și click pe “Delete…” din tab-ul “Browsing History”. Bifezi “Cookies and Website Data” și click pe Delete.

Politica datelor cu caracter personal

Informațiile pe care le colectăm și modul în care le colectăm pot varia în funcție de produsele și serviciile pe care le utilizați, modul în care ați utilizat produsele și serviciile și modul în care ați interacționat cu compania noastră.

Sursa din care provin datele cu caracter personal:

 • de la persoana vizată
 • din partea clienților/partenerilor subscrisei persoane juridice
 • surse publice

Compania noastră va prelucra datele cu caracter personal în baza următoarelor:

 • Executarea sau încheierea contractului cu Dvs. și pentru a da curs solicitărilor de comandă sau de rezervare.
 • Interesele comerciale legitime, de exemplu, prevenirea fraudelor, menținerea securității serviciilor noastre, marketing direct și îmbunătățirea serviciilor noastre. Ori de câte ori ne bazăm pe acest temei juridic pentru a prelucra datele Dvs., evaluăm interesele noastre comerciale pentru a ne asigura că acestea nu prevalează asupra drepturilor Dvs. În plus, în unele cazuri aveți dreptul de a vă opune acestei prelucrări.
 • Conformarea cu o cerință legală imperativă, inclusiv, de exemplu, cerințe contabile și fiscale, care fac obiectul unor politici interne stricte (cum ar fi perioadele de păstrare), proceduri, și dreptul tău de a restricționa utilizarea datelor proprii, care controlează obiectul serviciilor de asistență juridică ce vor fi prestate.

Consimțământul poate fi retras în orice moment.

Vom colecta datele cu caracter personal atunci când, de exemplu:

 • Cumpărați sau utilizați oricare dintre produsele și serviciile noastre;
 • Vă înregistrați pentru un anumit produs sau serviciu;
 • Vă abonați la buletine informative, alerte sau alte servicii oferite de noi;
 • Luați parte la o competiție, tragere la sorți sau studiu;
 • Vizitați sau navigați pe site-ul nostru;
 • Ați acordat permisiune altor societăți, cum ar fi partenerii noștri comerciali sau asociații noștri, precum și unor terți furnizori sau contractanți ai noștri, să facă schimb de informații cu noi în ceea ce privește datele cu caracter personal.

Tipurile de date pe care le prelucrăm sunt, după caz:

 • Numele, adresa, documentul de identitate, numărul de telefon fix și/sau mobil, data nașterii, sexul și adresa de e-mail;
 • Informații privind legitimitatea accesului – vom colecta parole, indicii și informații de securitate similare utilizate pentru autentificare și accesul la conturi și servicii;
 • A se vedea secțiunea Cookie-uri pentru detalii privind ceea ce colectăm utilizând cookie-uri și alte tehnologii, inclusiv date privind reclamele;
 • Informațiile pe care le obținem din alte surse, cum ar fi agenții de credit, agenții de prevenire a fraudelor, precum și de alți furnizori de date. Acestea includ date demografice, date referitoare la interese, precum și comportamentul la navigarea online.

Litigii

TERMENII ȘI CONDȚII GENERALE DE VÂNZARE (TCGV) se supun legislației române. În caz de litigiu, dacă rezolvarea pe cale amiabilă nu are efect după înregistrarea reclamației la sediul companiei, se va apela la instanță judecătorească a Tribunalului Tîrgu Mureș. S.C SUBSTRATURI S.R.L. nu răspunde de prejudiciile cauzate fără culpa sa, de nefuncționarea magazinului online sau pentru cele rezultând din imposibilitatea accesării paginilor magazinului virtual ( ex: defecțiuni la rețeaua de internet). Forța majora exonerează de răspundere partea care o invocă.

În cazul în care aveți o nemulțumire în legătură cu produsele sau serviciile oferite de S.C SUBSTRATURI S.R.L, vă rugăm să ne contactați printr-un e-mail pe adresa: comenzi@substraturi.com sau la numărul de telefon 0733 499 351.

Orice litigiu apărut în legătură cu utilizarea serviciilor și produselor de pe site-ul www.substraturi.com, va fi rezolvat pe cale amiabilă. În cazul în care nu s-a reușit stingerea conflictului pe cale amiabilă, competența revine instanțelor de judecată competente din Municipiul Tîrgu Mureș, conform legislației în vigoare.